wrapper

آخرین مطالب

شرایط و نحوه تقسیم آب در داپار

این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

وَ جَعَلنا مِنَ الماءِ کُلَّ شَيءٍ حَيّ

و هر چيز زنده اي را از آب پديد آورديم. سوره : الانبياء آيه : 30

همزمان با رسيدن فصل گرما ، اوج خشک سالي، کمبود بارش و ضرورت استفاده بهينه از آب با توجه به درخواست همشهريانمان مبتني بر طرح بزرگترين مسئله قرن حاضر يعني بحران آب ، با استفاده از مقالات ارسال شده ، مقاله ي زير منتشر گرديده است تا علاوه بر موضوع آب، خشک سالي و هزينه هاي آن اثرات اجتماعي خشک سالي و وضعيت کنوني بحران آب و... در منطقه داپار مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
آب اين نعمت الهي از دير باز و از بدو پيدايش حيات نقش اساسي در ادامه زندگي وطبيعتاً موجوديت انسان ايفا کرده است.در طول تاريخ ، آب عامل مهمي در شکل دادن به روش زندگي بشر و توسعه تکنولوژي، زبان و فرهنگ بوده است.در احاديث مختلف از ائمه اطهار و آيات متعدد قران کريم به صورت مکرر نسبت به اهميت اين ماده در زندگي بشر اشاره شده است. با کنکاش در آيات قرآن کريم درمي يابيم که علاوه بر اشاره به اهميت حياتي آب به نکات علمي و خواص فيزيکي و شيميايي آب نيز به صور مختلف اشاره شده است و انسان را به تعمق بيشتر و پي بردن به ارزش اين ماده حياتي وادار نموده است.همچنين آب نزد ايرانيان‌ از روزگاران کهن منشاء پاكي‌ و روشنايي‌ و برکت بوده‌ است‌. اهميت آب‌ در دوران‌ هخامنشيان‌ آن‌ قدر بوده است كه‌ فرشته‌ موكلي‌ به‌ نام‌ آناهيتا (ناهيد) براي ‌آن‌ قائل‌ شده‌ و معابد بزرگي‌ به‌ همين‌ نام‌ بر پا ساخته‌ بودند و در آنجا مراسـم‌ دعا و استرحام‌ ريزش‌باران‌ برگزارمي‌كردند.
آب مايه ي حيات نوعي ماده مرکب است که از دو عنصراکسيژن وهيدروژن ساخته شده است وتنها ماده اي است که در طبيعت به هر سه حالت جامد، مايع و گاز وجود دارد. در طبيعت ، هيچ ماده اي به اندازه ي آب ، داراي اهميت و ارزش نيست . کتاب آسماني ما ، قرآن نيز، همه چيز را از آب مي داند.
خداوند به دليل حياتي بودن اين ماده ، به وفور آن را در دسترس بشر و ساير موجودات ، قرار داده است . اين موضوع باعث شده که بشر آن را بعنوان يک هديه رايگان تلقي کرده و از آن بي رويه استفاده نمايد . ادامه ي اين روند ، نه تنها باعث کمبود آب در مناطق مورد نياز شده بلکه اين منبع تبديل به سر چشمه بروز انواع بيماري ها و فاجعه هاي زيست محيطي و اجتماعي و حتي جنگ شده است بر اساس گزارش سازمان ملل متحد يکي ازمهمترين مسائلي که جهان امروزه با آن رو در روست، کاهش منابع آبي جهان است. اطلاعات و داده هاي سازمان ملل حاکي از اين است که در سال2025 ، "دو سوم" جمعيت جهان ، و در سال 2050 نيز 7ميليارد نفر در 60 کشور دنيا، با کمبود آب مواجه خواهند بود. بر اساس گزارشي از سازمان ملل موسوم به " آب شيرين براي آينده" مشکل دارترين منطقه جهان از لحاظ " آب" نيز کشورهاي نفت خيز خاورميانه همانند ايران خواهند بود. در اين زمينه نيز"آرون وولف" از محققين دانشگاه " اورگون" ايالات متحده آمريکا که تخصص وي نيز در زمينه " سياست منابع آبي و حل نا سازگاري ها" مي باشد در مورد آب چنين مي گويد: " آب ماده ايست که ارزش جنگيدن دارد."بنابراين براي جلوگيري از وقوع جنگ، آب نيز به عرصه ي سياست وارد گرديده و اين امرباعث ايجاد مبحثي به عنوان هيدروپليتيک گرديده است.
از اين رو سياست مداران با استفاده ازتدوين قوانين مرتبط با آب در پارلمانها ومجالس خود سعي در جلوگيري از ايجاد تنش چه در داخل کشور ها وچه در بين کشورها کرده اند.کشور ايران ازاولين کشور هاي دارنده قوانين مرتبط با آب در گذشته وحال مي باشد. در دوره‌ هخامنشيان‌ نقش‌ حكومت‌ در اداره امور آب‌ و آبرساني‌ منسجم‌ گرديد و به‌ نوشته‌ تولمن‌ دانشمند آمريكايي‌، ايرانيان‌ اولين‌ و تنها ملتي‌بوده‌اند كه‌ در هزاره‌ اول‌ قبل‌ از ميلاد توجه‌ به‌ استفاده‌ از آب هاي‌ زيرزميني‌ داشته‌اند و براي‌ اين‌منظور دست‌ به‌ تدبيري زده‌اند كه‌ آن را قنات‌ مي‌نامند. در دوره‌ساسانيان‌ ديواني‌ بنام‌ «كست‌ و فزود» ايجاد شد كه‌ وظيفه‌ آن‌ نظارت‌ به‌ امور آب و آبياري‌ كشور بود. مقام‌ رئيس‌ اين‌ ديوان‌ بلافاصله‌ پس‌ از صدر اعظم‌ قرار داشت‌. اين‌ ديوان‌ وظايفي‌ مقرر كرده‌ بود كه‌ در صورت‌ تخلف‌ ، افراد به‌ شدت‌ مجازات‌ مي‌شدند در دوران اسلامي نيز با توجه به دستورات الهي و احاديث پيامبر احكامي‌ براي‌ بهره‌ برداري‌ از آبها مقرر شده‌ است که آنها مبداء و منشاء قوانين فعلي مي باشند.
در قرون معاصر بتدريج در سال هاي 1309،1317و1322و1347قوانين مرتبط با آب به تصويب رسيد. بعد از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي قوانين مرتبط با آب با نام قوانين توزيع عادلانه ي آب در پنجاه و دو ماده و بيست و هفت تبصره در جلسه روز دوشنبه شانزدهم اسفندماه يكهزار وسيصدو شصت و يك مجلس شوراي اسلامي تصويب گرديد و در تاريخ 1361/12/22 به تائيد شوراي نگهبان رسيد از جمله اين قوانين مي توان به قوانين مرتبط به آب هاي زيرزميني،نحوه ي استفاده و مالکيت عمومي آب ، تخلفات و جرائم و مقررات مختلفه وجبران خسارات اشاره نمود .
اکنون با توجه به اهميت موضوع آب وبحران آن موضاعاتي نظير آنچه که در ذيل آمده است مي تواند مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
1) چگونگي تقسيم آب داپار در گذشته و حال
2) علت خشک سالي بعضي از مراتع داپار
3) چگونگي استفاده بهينه از آب داپار
4) بيمه خشک سالي و مباحث پيرامون آن
5) و...
کاربر گرامی ! دسترسی کامل شما به اطلاعات این قسمت بعد ازعضویت و تائید امکان پذیر می باشد.

خواندن 737 دفعه آخرین ویرایش در چهارشنبه, 01 ارديبهشت 1395 20:46

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

سخن مدیر وب سایت داپار

امروزه ما شاهد سایت ها و پایگاه های متعدد اینترنتی و اینترانتی در پهنه ی جهان هستیم. برخی  با هدف به کارگیری فکر و اندیشه در جهت سالم و سازنده به راه افتاده، با مخاطبان خاص سخنانی خاص را بیان می نمایند.
در کشور عزیز ما ایران هر روز به ....

ادامه مطلب
حاج محمد جعفری داپاری

قوانین و مقررات

به طور کلی حق شخص بر حریم خصوصی را می‌توان ...
رفع مسئوليت عمومي، قوانين و شرايط استفاده ضمن ...
از دیدگاه صاحب نظران ، یک مجموعه بزرگ باید علاوه ...